FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

What is with my CPU-Z Reading

Post Date: 2009-03-05

 Post Reply Post Reply
Page  <12345>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 4:27am
oh sorry I missed your post, unfortunately its like 4:30 am here and my gf is sleeping, if I get on the phone it will wake her up.

I'm here tho you got nothing to worry about.

Edited by DST4ME - 05 Mar 2009 at 4:27am
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 5:25am
ok, i did the repair.... now when it was all said and done it made another (i guess) account.  Now I have 2 the old one and the new one.  On both of these it didn't ask for any drivers or anything... it looks just like it did before.  Now the new account, now this is weird.  a lot of icons are missing, it reset my internet, it reset my zune program... now that I have to reconfig that.  (no big deal).  God I hope that the itune is ok, my wife would kill me.  I havent located that icon yet... that is another one that is now missing from the desktop and to top all that off...
It still shows that I have 1 core in the device manager and task manager. 

SO my questions are to you is why did some icons go away? are sure it didnt delete anything?  why did it make a new account when i can just go back to the normal account and do whatever...
 
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 5:40am
I found Itunes.  Under the new account itunes is just like a fresh new install.  My wife needs to conect her ipod to it and update (I guess).. I dont really know itunes since I have a Zune.  Oh and I didnt have to install anything... no bluetooth drivers, monitor drivers... everything is like it was before... I now just have 2 accounts.  one that is reset and one that is the old one.. strange 
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 5:40am
by a new account you mean a new user account?

if you didn't have to install the drivers and etc, then you didn't do something right.

walk me thru what you did

Edited by DST4ME - 05 Mar 2009 at 5:43am
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 5:50am
very simple... i followed the instructions that you gave me in the link from microsoft.
config puter to start from cd
then insert and restart
then I pressed and key to boot from disc
then when it show up "to setup windows XP now" press enter.. i did
then I DIDNT choose the option of recovery console
next the winXP agreement came up and I pressed F8
then it showed what my current installation was ... windows XP home and from there I pressed R (for repair)

Then windows did its thing and walla 2 user accounts
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 5:51am
now im on the original account that hasn't changed on bit
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 5:53am
now I do have an OEM windows XP version... do you think that might be the problem?
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 5:53am
hold on, is the new user account called admin?

when you say windows did its thing, did you go thru all of the things you see on this page? look and see if you went thru everyhting here

Edited by DST4ME - 05 Mar 2009 at 5:55am
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 5:55am
yes just like the original user account... i have 2 admin accounts
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 6:00am
OK don't do noting in the new one, that is the default admin acount that normally is not visiable, just keep using the old account.

now I'm not sure what happened but were you watching the whole process? or did you leave it and then come back and saw that it was done?
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 6:03am
ok thats what I did or what the computer did.  However... on step 5 where it says the computer will now adjust your screen... it didnt do that.  it just went to the screen that said who will be using the computer.. it had (for choices) my first user account or i could pick one with my full name.  I chose my full name one.  now should of I picked my first user account name?     
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 6:04am
But luck that I did do a seperate account... now that I could go to the new account and see that it didnt change anything with my cores
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 6:08am
well lets take it step by step, are you saying that you left it and came back an saw that it was done?
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 6:11am
I was sitting here watching it through the whole thing.  when the screen showed that it has 45 minutes I still watched it.  a few times the screen went black and then came back on real fast.  but I think thats just a part of the installing procress
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 6:15am
OK I'm trying to make sure that during the repair at some point it didn't say there was an error and that its going revert everything back.

well I'm not sure what happened but we were not able to do a full repair, if we had all your drivers would have been deleted. for this reason, no changes were made and that includes anything to do with your core.

at this point your can try and flash the bios or reinstall windows and start fresh or just leave it and run on one core in windows.
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 6:18am
ok, is flashing the bios harder and maybe dangerous?   I hear stories that it can be hard (a lot of steps) and you may loose stuff.  I dont want to do a fresh reinstal of windows.  Thats why me and Mason (HM) did over the phone. 
Now I can just leave it alone and just upgrade my cpu... would that help? getting a new cpu  
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 6:19am
there wasnt NO error
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 6:47am
if the problem is with the cpu then yes a cpu upgrade would help, but if the problem is not with the cpu then a cpu upgrade will not help.

originally after the reinstall that you did with HM, did the 2 cores show then?
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 7:00am
you know I dont remember... but that wasnt the reason for the reinstallment.  Hey I just noticed that my windows is now sp2 NOT sp3 and when I used ccleaner, there was 101 reg items.  i saved a copy and deleted all.  now im going to go online and see what microsoft has listed that my puter has or doesnt have
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 7:05am
well microsoft checked and all I need to download in SP3...  now this i dont understand...
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 7:15am
morning mason... its 9:15pm here.... :)   Strange indeed.  now with 1 core at 3.6 could that run FSX on ultra high on everything and still get 20-25 sometimes 30fps..  the only thing i can think of it might be because i have an OEM version of windows and I heard that the repair doesnt work in the OEM version... (I could be wrong)
maybe Ill just get a quad core now and see if that fixes anything... :)
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 7:33am
oh god mason.... i went through hell from the reinstall we did... lost a lot of stuff and music..  i know i know... back it up... yeah I can buy a external drive.. 
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 7:37am
dang I have 27 updates to download.  SO it does look like the repair did work.. sort of.  but it still didnt fix the core issue. 

Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 10:12am
where does it show both core mason? 
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 10:56am
thats what it looked like in the begining before the repair attempt.. see page two.
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
BillDempsey View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 31 Jan 2009
Online Status: Offline
Posts: 399
  Quote BillDempsey Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 11:41am
Originally posted by harleyman

Originally posted by brian

             There is nothing wrong with this..It shows both cores .....lol... that worked, double clicking it.. ok here it is




Actually, it should show a CPU Usage History for each core...

For example, here is Task Manager on my quad core machine. For a dual core there would be two of those CPU Usage History boxes rather than four.



Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 2:45pm
OK brian then it looks like the repair did work, however it did not fix the problem.

I'm not sure why you had problem installing last time, but normally it should not be like that.

before you try reinstall flash the bios as a last resort.

however, I want you to update windows all the way, make sure you install the mobo drivers I had you download on your desktop. and then see what is going on.

Edited by DST4ME - 05 Mar 2009 at 2:47pm
Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 4:42pm
that definitely does not sound normal, perhaps because he is in another country the ISP setting were different? is that what you are talking about?
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 5:32pm

well I did all the windows updates (most of them were sercurity ones).  Now I did replace the Vid drivers (which I didnt need to, guess those were still current.. didn't change) but I didnt replace the nobo drivers yet.  Now how do you find out which mobo driver you have? This way I can see which one I have before doing all that.  I just dont want to uninstall the internet drivers.  Or Ill be calling Mason again.. LOL

Now that my computer is up and running.  With 2 user accounts mind you... How do I get rid of that new one that was created.  From the looks of it, its a copy of the first account, minus some icons on the desktop and it reset most of the programs.  Meaning the internet went back to just like I installed it, also Itunes did the same.
 
I dont know if it was because Im over in Japan..  How do I check my ISP settings, and find out if they are correct.  Im at work right now, so it wont be for awhile before I respond to this. 
Again thanks again for all the help!
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 6:23pm
Well sounds like the repair worked brian, so your mobo should not have the drivers, you need to just install the ones on the desktop.

leave the other account alone, if you like once everything is back to normal I can show you how to have your PC just login to your account automatically

Edited by DST4ME - 05 Mar 2009 at 6:24pm
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 10:58pm

now under add or remove, it shows Nvidia drivers?  Is that part of the mobo driver?  I mean is it in there? I can install the mobo driver, but my worry is that when I did the repair it looked like nothing had changed.  So to me, the mobo driver may still be current.  I did install the same exact one that you gave me.. back when Mason (HM) and I did a full reinstall of windows.  So is there a way to check to see what driver the Mobo has?  I tried looking in device manager, but I really don't know what to look for (if its even there)

Now another question.... should I be using the old and not changed user account or should I be using the new user account (that the repair created) for all this.  I went in the new account and reinstalled Itunes.  Then I went in the old user account and there where 2 itunes icons.  So I delected one since both worked the same.
Right now since everything is just how I had it before the repair, im using the original user account.  With no problems.
 
Now back to the mobo driver... will this erase anything?  or just install it. 
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 05 Mar 2009 at 11:24pm
as for which account, I already answered that for you, leave the admin account alone and use the original one. the admin account is like a master account.

as for your mobo drivers, your gpu drivers are also nvidia, can we get a screenshot of your device manager?
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 06 Mar 2009 at 2:51am

Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
brian View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 03 Aug 2007
Online Status: Offline
Posts: 505
  Quote brian Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 06 Mar 2009 at 2:52am
I dont know what your looking for.  Hey what is APIC mode?  Mine is disable.  Also I have my third load up is Nvidia boot age... what is that?

Edited by brian - 06 Mar 2009 at 2:53am
Antec 900 case
Nvidia 750i FTW Motherboard
Zalman 9500 CPU cooler
8400 3.6
2 gig of 1066 ram
1 Evga GTX 465
24" Samsung LCD

3DMark06= 17,360
Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 06 Mar 2009 at 3:20am
no APIC needs to be enabled, where do you see that?

Edited by DST4ME - 06 Mar 2009 at 3:20am
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12345>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.2109375 seconds.