FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

ASUS P6X58D Premium & USB 3.0 Issue

Post Date: 2012-01-17

 Post Reply Post Reply
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Becks View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 07 Apr 2010
Online Status: Offline
Posts: 94
  Quote Becks Quote  Post ReplyReply bullet Topic: ASUS P6X58D Premium & USB 3.0 Issue
    Posted: 17 Jan 2012 at 10:35am
Hi folks,
 
I have a DS built HAF 922 with a ASUS P6X58D Premium Mobo.  A couple of days ago I purchased a Samsung 5400rpm external 1 TB OWC external drive which is bus powered and USB 2.0/3.0 compatable.
 
The drive works fine after formatting to NFTS on the HAF case USB 2.0 plug.
It will not run when I plug it into either of the 2 available 3.0 USB at the rear of the case.  I'm wondering if this is a driver issue, and what I would need to do for the fix. Performing a mirror copy of my 450G of data on the c drive takes about 10 hours with USB 2.0.
 
The 3.0 USB plugs on the case work and have power becasue I can use them for keyboard, mouse, etc.
 
I'm running windows 7
 
 
Thanks,
 
Becks
Relationships Are Like Sharks. They Either Move Forward, or Die.
Back to Top
DST4ME View Drop Down
DS ELITE
DS ELITE
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 14 Apr 2008
Online Status: Offline
Posts: 31068
  Quote DST4ME Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 17 Jan 2012 at 4:45pm
You have a 5400rpm hdd, that is very slow, even on usb 3 it would take a long time to do things.

as to why its not recognized I'm not sure, it maybe drivers for the external.
Back to Top
Becks View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar
Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 07 Apr 2010
Online Status: Offline
Posts: 94
  Quote Becks Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 20 Jan 2012 at 10:57am
Thanks
Relationships Are Like Sharks. They Either Move Forward, or Die.
Back to Top
bprat22 View Drop Down
DS Veteran
DS Veteran

Email address used to purchase matched with forums account email.

Joined: 08 Jun 2011
Online Status: Online
Posts: 8327
  Quote bprat22 Quote  Post ReplyReply bullet Posted: 20 Jan 2012 at 11:26am
Hi Becks... Not sure about your mobo, but you might try going to BIOS , advanced screen and see if the NEC USB 3.0 controller is Enabled.   When I looked it up it appears, not sure, that the rear USB 3.0 ports are NEC controller. 
 
Check your mobo manual for  procedures. 
 
Good Luck.Big%20Smile


Edited by bprat22 - 20 Jan 2012 at 11:27am
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 9.472656E-02 seconds.